Naturens Hus

Naturens Hus, beläget vid Oset naturreservat, är en oas för naturupplevelser och ekologiskt cafébesök.

Introduktion till Naturens Hus

Naturens Hus är en unik plats där natur och kultur möts vid de natursköna omgivningarna av Rynningeviken. Placerat mellan Svartån och Hjälmaren i Örebro, erbjuder denna anläggning en perfekt tillflyktsort för både lokalbefolkningen och besökare.

Här kan man njuta av god mat, konst och lärande i en avkopplande miljö som är harmoniskt integrerad med den omgivande naturen.

Viktiga Aspekter av Naturens Hus

 • Mat och Dryck
  • Restaurang med lokala råvaror
  • Café med hembakade delikatesser
 • Konst och Kultur
  • Utställningar av lokala konstnärer
  • Kulturevenemang och föreläsningar
 • Utbildning och Natur
  • Naturstigar och guidade turer
  • Utbildningsprogram för skolor

Fakta om Naturens Hus

Plats Örebro, Sverige
Nära vatten Svartån och Hjälmaren
Faciliteter Restaurang, Café, Konsthall
Aktiviteter Naturstigar, Guidade turer, Utbildningsprogram
Målgrupp Lokalbefolkning och Besökare

Arkitekturen bakom Naturens Hus

Håkan Bjurström från Clarus Arkitekter står bakom den genomtänkta designen av byggnaden som uppfördes 2006. Med sitt moderna uttryck och stora fönsterytor, erbjuder Naturens Hus en ljus och välkomnande atmosfär. Byggnaden reflekterar områdets naturliga skönhet och ger besökare en känsla av att vara mitt i naturen även inomhus.

Restaurang och Café med Utsikt

Restaurangen och caféet i Naturens Hus är hjärtat av verksamheten, där besökare kan avnjuta mat och dryck med en magnifik utsikt över vatten och grönska. Menyn fokuserar på ekologiska och lokalt producerade råvaror, vilket speglar verksamhetens engagemang för hållbarhet och kvalitet.

Utställningslokaler och Naturskola

Förutom att vara en plats för avkoppling, fungerar Naturens Hus också som en pedagogisk resurs. Här finns utställningslokaler som regelbundet visar nya utställningar relaterade till natur och miljö. Dessutom erbjuder naturskolan program för skolor och allmänheten, vilket gör det möjligt för besökare av alla åldrar att lära sig mer om den lokala floran och faunan.

Projektet Å-staden

Naturens Hus är en del av det större initiativet Å-staden, som drivs av Örebro kommun. Projektet syftar till att förbättra och utveckla natur- och rekreationsmöjligheter i området kring Svartån. Genom att skapa en länk mellan staden och naturen, främjar Å-staden en hållbar livsstil och bidrar till invånarnas välbefinnande.
Här finns en artikel på samma tema: Stefan Persson Hus.

Evenemang och Konferenser

Med sina flexibla lokaler är Naturens Hus också en populär plats för evenemang och konferenser. De naturnära omgivningarna erbjuder en inspirerande miljö för möten och samlingar, oavsett om det gäller företagsevent eller privata festligheter. Den lugna och inspirerande atmosfären bidrar till kreativa och produktiva sammankomster.

Engagemang för Miljön

Hållbarhet och miljömedvetenhet är centrala värden för Naturens Hus. Genom att använda solenergi, energieffektiva lösningar och hållbara material i sin verksamhet, visar de vägen för en mer hållbar framtid. Deras arbete med att utbilda och inspirera besökare om miljöfrågor är en viktig del av deras uppdrag.

Samverkan med Lokalsamhället

Naturens Hus är inte bara en attraktion för besökare utan också en viktig del av det lokala samhället. Genom att samarbeta med lokala producenter och arrangera evenemang som marknader och festivaler, stärker de den lokala ekonomin och sammanhållningen.
Naturens Hus är en oas för naturupplevelser och lärande, belägen vid Oset naturreservat i Örebro.

Friluftsliv och Aktiviteter

För den äventyrslystne erbjuder området kring Naturens Hus ett brett utbud av friluftsaktiviteter. Besökare kan ta del av vandringsleder, fågelskådning och under sommarhalvåret även paddla i Svartån. Detta gör Naturens Hus till en perfekt utgångspunkt för att utforska den omgivande naturen.

Avslutande Tankar

Naturens Hus är mer än bara en byggnad; det är en mötesplats där människor kan fördjupa sin förståelse för och uppskattning av naturen. Med dess mångsidiga verksamhet och starka fokus på hållbarhet, spelar Naturens Hus en viktig roll i att främja en grönare och mer medveten livsstil.
Denna artikel är även relevant för ämnet Barnens Hus.