Stena fastigheter uppsala

Stena Fastigheter i Uppsala erbjuder bostäder med fokus på hållbarhet och gemenskap i stadens växande områden.

Historik och Bakgrund – Stena Fastigheter Uppsala

Stena Fastigheter är en del av den välkända Stena-sfären, som grundades av familjen Sten A Olsson. Sedan starten 1981, när företaget gjorde sitt första förvärv av ett bostadsbolag, har Stena Fastigheter vuxit till att bli en av Sveriges största privata fastighetsägare.

Med en portfölj som omfattar över 24 000 hyresrättsbostäder och cirka 3 000 lokaler, har företaget etablerat sig som en betydande aktör på den svenska fastighetsmarknaden.

 • Grundande
  • Grundat av familjen Sten A Olsson
  • Startår: 1981
 • Expansion
  • Första förvärvet: Ett bostadsbolag
  • Ständig tillväxt sedan starten
 • Portfölj
  • Över 24 000 hyresrättsbostäder
  • Cirka 3 000 lokaler
År Händelse
1981 Stena Fastigheter grundas
1981 Första förvärvet av ett bostadsbolag
Nuvarande Över 24 000 hyresrättsbostäder och cirka 3 000 lokaler

Verksamhet i Uppsala

I Uppsala, en stad känd för sin historiska charm och sitt dynamiska universitetsliv, har Stena Fastigheter en betydande närvaro. Här bidrar företaget till stadsutvecklingen genom att tillhandahålla bostäder som möter både studenter och familjers behov. Genom att kombinera moderna lösningar med respekt för Uppsalas rika kulturarv, har Stena Fastigheter blivit en viktig del av stadens växande fastighetslandskap.

Expansion och Tillväxt

Företagets tillväxt har inte bara begränsats till Sverige. Stena Fastigheter har även etablerat sig internationellt med kommersiella fastigheter i länder som Nederländerna och Frankrike. Denna internationella närvaro visar på företagets ambition att vara en global spelare inom fastighetsbranschen, samtidigt som man bibehåller en stark lokal förankring i sina svenska verksamhetsområden.

BoStad2021 och Framtidsprojekt

Som en del av det stora bostadsprojektet BoStad2021, har Stena Fastigheter engagerat sig i flera projekt för att bidra till att lösa bostadsbristen i Göteborg. Dessa projekt inkluderar bland annat områdena Kvillered (Fyrklöversgatan), samt Briljant- och Smaragdgatan och Ekebäckshöjd (Pennygången). Genom dessa initiativ visar företaget sitt engagemang för hållbar stadsutveckling och sitt bidrag till att skapa fler bostäder i Sverige.
Här finns en liknande artikel på samma tema: Heba fastigheter.

Konstnärlig utsmyckning och Kultur

Stena Fastigheter är också känt för sitt engagemang i konst och kultur. Företaget har investerat i konstnärlig utsmyckning av sina byggnader och områden, vilket har berikat stadsmiljöerna i Göteborg, Malmö och Stockholm. Över 70 olika konstnärer är representerade med diverse verk som ger karaktär och skönhet till de områden där företaget är verksamt.
Denna artikel är även relevant för ämnet Svensk fastighetsförmedling åtvidaberg.

Hållbarhet och Miljö

Hållbarhet är en central del av Stena Fastigheters verksamhet. Företaget strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att implementera energieffektiva lösningar och använda hållbara material i sina byggprojekt. Genom att prioritera miljövänliga initiativ, spelar Stena Fastigheter en viktig roll i övergången till en mer hållbar fastighetsbransch.
Stena Fastigheter i Uppsala erbjuder bostäder med fokus på hållbarhet och gemenskap.

Stena Fastigheters Framtid i Uppsala

Framtiden ser ljus ut för Stena Fastigheter i Uppsala. Med ständiga förbättringar och innovationer inom bostadsutveckling, fortsätter företaget att expandera och förse Uppsalas invånare med högkvalitativa bostäder. Genom att lyssna på sina hyresgästers behov och vara lyhörda för samhällsförändringar, säkerställer Stena Fastigheter att de förblir en ledande kraft i utvecklingen av Uppsalas stadsbild.