Joakim Lundell Hus

Joakim Lundells lyxiga hus imponerar med sin moderna design och avancerade teknik, och har blivit ett populärt samtalsämne.

Joakim och Jonna Lundells Hus – En Saga om Framgång, Kontrovers och Renoveringsdrömmar

År 2016 markerade starten på en ny era för det kända paret Joakim och Jonna Lundell när de grundade sitt bolag, Jocke & Jonna AB. Bolaget, som ursprungligen hette Jockiboi & Jonna AB, har sedan dess varit en central punkt i deras karriär, med fokus på video- och musikproduktion.

Med Joakim, Jonna och Danjal Kanani i spetsen har de skapat en imponerande mängd vloggar som fångat publikens uppmärksamhet.

 • Grundande
  • Bolagets namn: Jocke & Jonna AB
  • Grundat år: 2016
  • Ursprungligt namn: Jockiboi & Jonna AB
 • Fokusområden
  • Video- och musikproduktion
  • Vloggskapande
 • Team
  • Joakim Lundell
  • Jonna Lundell
  • Danjal Kanani
Faktum Detalj
Grundare Joakim och Jonna Lundell
Bolagsnamn vid start Jockiboi & Jonna AB
Ändring av bolagsnamn Jocke & Jonna AB
Verksamhetsfokus Video- och musikproduktion, Vloggar
Nyckelpersoner Joakim Lundell, Jonna Lundell, Danjal Kanani

Utmärkelser och Årets Makthavare

Det är inte bara i videoproduktion som paret har gjort sig ett namn. De har även dominerat som Årets makthavare inom sociala medier i Maktbarometern, en prestigefylld utmärkelse som de har vunnit flera år i rad, inklusive 2017, 2018, 2021 och 2022. Deras inflytande och popularitet är obestridlig, vilket ytterligare cementerats genom deras framgångar i denna undersökning.

En Miljon Prenumeranter på YouTube

Paret Lundells YouTube-kanal nådde en milstolpe den 20 juli 2021 när de firade sin miljonte prenumerant. Detta gjorde dem till den andra svenskspråkiga kanalen att nå denna nivå av framgång, en bedrift som endast Therése Lindgren hade uppnått tidigare. Deras kanal har blivit en symbol för svensk YouTube-kultur och influencer-marknadsföring.

Första videoklippen och Utvecklingen av Kanalen

Joakim och Jonnas första videoklipp bestod av practical jokes, där Joakim ofta lurade Jonna i olika skämtsamma situationer. Efter hundratals sådana filmer valde paret att utveckla sitt innehåll och sedan december 2016 har inga nya pranks laddats upp på kanalen. Denna förändring visade parets vilja att växa och experimentera med nytt innehåll.

Joakim Lundells Musikkariär och Guldtuben

I samband med lanseringen av Joakim Lundells singel ”All I Need” startades en ny kanal under hans artistnamn. Detta var bara en av många framgångar som paret har upplevt. Deras gemensamma kanal har inte bara utsetts till Årets makthavare utan också belönats med flera priser i Guldtuben, inklusive Årets Youtuber.

Avslut på videoklippsäventyret

I september 2017 gjorde Joakim Lundell ett oväntat uttalande på Facebook där han meddelade att paret skulle sluta lägga upp videoklipp. Detta beslut kom som en chock för många fans som hade följt deras äventyr under åren.

Spökjakt och Andra Projekt

Utöver deras vloggar och practical jokes har paret även gjort sig kända genom serien Spökjakt. I denna serie utforskar de olika slott och herrgårdar i jakten på övernaturliga fenomen. Denna nischade inriktning har tilltalat en publik intresserad av det paranormala.

Kontroversen kring Köpet av Villan

När Joakim och Jonna köpte en villa för 8,7 miljoner kronor utanför Norrköping, var planen att genomföra en ytskiktsrenovering. Dock ledde detta till en kontrovers då det visade sig att säljaren hade dolt fel i fastigheten. Paret medverkade i programmet Fuskbyggarna och stämde säljarna, vilket resulterade i rättsliga åtgärder och en dömd förlikning på 225 000 kronor till de tidigare ägarna. Läs mer om Naturens Hus Örebro här.

Renoveringskaos och Anklagelser mot Johan Sernebrink

Under renoveringsprocessen av deras nya hem erbjöd sig Johan Sernebrink att hjälpa till som arkitekt och snickare, men detta skulle visa sig vara en felaktig påstående från hans sida. Medan paret var i Dubai, lovade Sernebrink att huset skulle vara färdigställt vid deras återkomst, vilket inte hölls. Detta ledde till anklagelser om fuskbygge och bedrägeri, och situationen eskalerade till att åklagare inledde en förundersökning för förtal och olaga hot. Läs artikeln om ämnet Naturens Hus här.

Nya Produktioner och Format

Sedan 2020 har Jocke & Jonna riktat in sig på större egna produktioner med tävlingselement, liknande traditionella TV-format men publicerade på YouTube. Dessa produktioner har inkluderat välkända youtubare och influencers som tävlar om prissummor, vilket har gett deras kanal en ny dimension och lockat en ännu bredare publik.Joakim Lundell, en svensk influencer, byggde ett lyxigt hus som blev känt för sin storlek och moderna design.